De eksters bouwen een nest


De eksters bouwen een boomhut

Elke lente denk ik dat de blaadjes later of juist eerder aan de bomen verschijnen. Misschien is dat ook wel zo, geen idee. Wat kan het me ook schelen, maar sommige mensen denken daar een klimaatverandering mee te kunnen aantonen. Dat is net zo wetenschappelijk verantwoord als blijven doorroken en -drinken en dan zeggen dat het niet uitmaakt, want die en die is er 98 mee geworden. Doe maar voort, jongens.

Het was vandaag een echte lentedag en alle rokers en drinkers zaten op de Nieuwmarkt wetenschappelijk te zijn. Ik dacht eerst rode-zonnebloemzaadjes te kunnen kopen op de maandagmarkt van het Amstelveld. Teleurgesteld moest ik constateren dat ze alleen de gele hadden en die heb ik al. Enfin, na een stads tochtje, waarbij ik uiteindelijk via allerlei omwegen bij de Marokkaanse slager op de Haarlemmerdijk belandde, was de achterband van mijn fiets voor de zoveelste keer lek, maar omdat ik in een uitmuntende stemming was dankzij de gezellige praat van de slager, die net als alle andere keren daarvoor gratis recepten gaf, bleef mijn gemopper achterwege.
Ik heb vandaag alles verder lopend gedaan, want had ik keus?
Ik wandelde via de bibliotheek naar de grote Appie en kwam weer terug op de Nieuwmarkt. Zouden de vuilnismannetjes ook ergens zitten, vroeg ik me af, want die hadden hun karretjes zomaar midden op het plein geparkeerd. Dat leek me onwaarschijnlijk, want de mannetjes van de karretjes zouden broers kunnen zijn van de Marokkaanse slager en die gaan echt niet tussen dat verwende Amsterdamse binnenstadvolk zitten. Neen, er zullen nog een paar generaties overheen moeten gaan, voordat de integratie een feit is. Als we tenminste de crisis overleven.