Frisse lucht

Bijna strakblauw

Gisterenavond begon het plotseling heftig te onweren en te stormen, zo hard, dat ik uit voorzorg de stekkers maar overal uithaalde. Hier op het platteland loop je grote kans op onklaar gebliksemde elektronica, en dan mag je nog zo goed verzekerd zijn en alles terugkrijgen van de provider of telefoonmaatschappij, de vraag is in zulke gevallen altijd, hoe lang of dat dat gaat duren.
Die flinke wind heeft tot gevolg gehad dat de lucht hier weer blauw is met af en toe een regenbuitje dat de moeite van het noemen niet waard is. Ik ben begonnen met de perkjes te ontdoen van braam en andere ongerechtigheden, waarbij ik de methode grof geweld toepas: alles met de heggeschaar een koppie kleiner. Makkelijk en effectief.

Achterkant schuur

Ondertussen kunnen we gewoon weer met de hooiwagen ?‚Ćchter lossen, want kijk maar eens hoe mooi kaal het hier is. Hier bloeien in het late voorjaar altijd de wilde hyacinthen. Omdat hier enorme hoeveelheden grote stenen liggen, waartussen zich de bramen en hazelaars hebben gevestigd, is het bijna onmogelijk die met wat hak- en graafwerk te verwijderen. Afknippen, eruit rukken en ontmoedigen. Die hazelaars geven het na een paar jaar op, maar dan zit je wel met zo’n achterlijke stronk. Niks aan de hand dus. Die deur zit binnen op gewone vloerhoogte.

Gespalkte reine claude

Ik weet niet of het helpt en/of werkt, maar ik heb nog een laatste poging ondernomen om die pruim van september te redden. Een spalk met boerentouw en wasmachineslang. We wachten het af.

2 thoughts on “Frisse lucht”

  1. voor de pruimelaar dien je wel de breuk te dichten met boomhars, anders komen er parasieten in en is toch nog alles verloren.

  2. Ik heb er dan ook geen enkel vertrouwen in, maar kon het niet over mijn hart verkrijgen hem op de brandstapel te gooien. Er is nog wel een verbinding met de basis.
    Ach, we zien wel, Jan.

Comments are closed.