Geld tellen

Een of andere vijver
Kwint volgt het baasje

We liepen deze keer ‘s ochtends door het Amsterdamse Bos in plaats van ‘s middags laat, ‘s zondags in plaats van zaterdag en door het bos in plaats van op het strand. Allemachtig, wat een volk en een drukte van belang! Honden, paarden en rennende mensen. En dat allemaal op die kleine paadjes zonder uitzicht. Ik word een beetje claustrofoob in een bos zonder uitzicht, zeker als je voortdurend omgeven en ingehaald wordt door sportieve types. Dat heb je niet op het strand. Die heb je er wel, maar dat heb je er niet.
(Kwintie holt niet achter mensen of paarden aan, ruziet niet, noch bemoeit hij zich met voetballende mannen.)

Joggers
En dat x25

Ondertussen ben ik mijn kippengeld maar eens gaan tellen: 10,37 euro. Pas grande chose, ik ben helemaal vergeten wat ik me had voorgenomen, namelijk aan het eind van de week het kleine geld in de kip dumpen. Ik had alweer een nieuw plannetje om aan legkippen te komen, ik vraag het aan de dames van de melkboerderij en dan wil ik meteen weten wat die diertjes te eten krijgen, want zelden heb ik smakelijker eitjes gegeten dan die van Giraud. Half april ga ik vooruit en werk daar tot de familie weer arriveert voor de meivakantie en dan hoop ik wel een gevuld kippenhok te hebben. D.V., D.V..

Geld tellen
Kippengeld tellen

Morgen of misschien al later vandaag ga ik het over het boek Huis in Frankrijk hebben, een boek dat me tegelijkertijd irriteert en met schaamte vult. Ik ben ge??òrriteerd omdat ik mezelf op een zekere jaloezie betrap en ik schaam me, Nederlander te zijn met een huis in Frankrijk: wat een arrogant, verwend en respectloos rijkeluisvolkje, die Bataven. Ik verbeeld me dat het er bij ons heel anders aan toe gaat. Het ontbreekt ons gelukkig al om te beginnen aan geld. En de foto’s vallen me ook al niet mee.

2 thoughts on “Geld tellen”

  1. Mijn oude buren (ook Hollanders-met-een-huisje-in-Frankrijk) kochten ooit, vlak voor Pasen, in de plaatselijke super aldaar van die schattige kuikentjes. Voor weinig.
    Dat werden van die enorme zwarte legkippen. Misschien een idee.

  2. In de supermarkt? Dat heb ik nog nooit gezien! Ik kan ook helemaal naar Les Herolles rijden, maar als je na 09:00 uur aankomt, sta je al in de file. Elke 29ste van de maand, al 400 jaar een topmarkt met kippen, varkens, konijnen, ganzen, cavia’s, paarden, planten, groente, tractoren, kruiwagens, alles wat je nodig hebt volgens Germaine (88). Einde reclameblokje. Halverwege Beer Bergman.

    Of ik vraag het alsnog aan de dierenfluisteraar, die omkomt in de kippen en wiens koeien mijn pruimenboom omgeknakt hebben, waar ik slechts circumstantial bewijs voor heb.

Comments are closed.