Groene vingers bestaan niet

Dahliaveldje
M’n dahlias met rechts de woekerende coeur de boeuf

Een van mijn dromen is werkelijkheid geworden: ik heb een tuin met dahlia’s. En dan niet zo’n verantwoorde My-Garden- of Onze-Eigen-Tuin-tuin, maar een gewone boerentuin met groente, goudsbloemen en dahlia’s. En zo moeilijk is dat niet te verwezenlijken. Kwestie van pr?¬©parer la terre en water geven als het nodig is. En dan mocht Simone, onze lieve, verleden jaar overleden buurvrouw vinden dat ik groene vingers had, ik vond het toen en vind het nu nog steeds een kwestie van gezond verstand. Groene vingers bestaan niet.

Gezonde biet
Gezonde biet

En naast mijn boerenmoestuin (met voor de regio incourante kruiden als koriander, basilicum en oregano) heb ik nu een Gazon. Want dankzij de tondeuze uit Ch?¢teauroux heb ik gisteren in 1 kwartier het terrein gemaaid, hoewel ik beter kan zeggen dat de tondeuze het vuile werk deed en ik er dom achteraan holde.

In 1 kwartier gefikst

En dit is hem dan, loopt op Euro 95:

Grasmaaier op benzine

Nu mag de familie wel weer komen, vind ik. Die integratie heeft nu wel lang genoeg geduurd.

Nagekomen plaatje.
Op 9 mei zag datzelfde stuk er zo uit:
Dahliaveld 9 mei 2010

5 thoughts on “Groene vingers bestaan niet”

 1. Zwarte nagels wel.
  Heb net ge- en verplant en bezit nu een ieniemienie moestuintje met sla, aardbeitjes en worteltjes e.d. Tomaten, daar begin ik niet meer aan na jaren frustratie. Alleen de kersvariant die hangt.
  Toch wel lollig.
  Zit je al op recepten te vlassen voor je mega-oogst coeur de boeuf?

 2. Ik heb overal tomaten staan en heb zelfs de helft van de planten niet gebruikt en/of uitgedeeld, je blijft aan de gang. Ik deel ook de vruchten uit en ga een steriliseermachine aanschaffen voor het fruit. Dat werkt fantastisch. Ik at in Ch?¢teauroux pruimencomp?¥te waar geen suiker aan toegevoegd was en dat smaakte toch verrukkelijk. Heel erg fruitig.

  Prei en tomaat
  De gemorste tomaat op die andere plek in het rijtje van de prei en naast de aardbeien gaat ook al als een speer. Help! Het is een roma/kerstomaat, denk ik. Die is nu 1 m hoog.

 3. supermooi Elz, groente en bloemen! Mijn grote wens is toch nog es veel bloemen uit eigen tuin binnen zetten. We hebben halve dag zon, moet toch wel kunnen, misschien een-jarigen? Goudsbloemen, margrieten en graag ook watblauws. Ik ben wel goed in Oost-indische kers b.v., makkelijk, meteen zaad i.d arme grond, die heb ik altijd wel vooradig.
  Ik was lang niet op jouw blog geweest,stom!

 4. Ach, Thea, het is steeds meer van hetzelfde, hoor. Ik wroet een beetje en kwek wat af, want ik kan mijn mond nooit houden.

  Alles goed, ook met Mariaatje en haar ouders?

 5. houden zo Elz, t ziet er allemaal behoorlijk inspirerend uit.
  Kijk je weleens op wendelienschmidt.blogspot.com?
  Hier gaat t goed met de familie. Maria is lief en grappig en alweer bijna 2!

Comments are closed.