Pr?©parer la terre

preizaadjes
Preizaadjes

De prei bewaart zijn zaadjes in een vliesje, waar er drie of vier uit komen, als je ze tussen en duim en wijsvinger kapot wrijft.
Toen ik de balkondeur opendeed om die zaadjes in de bloembak te doen, kwam er net een windvlaag aan, die me klassiek te pakken nam: in ?©?©n klap gezaaid, maar waar, waar toch? Overal, behalve in die bloembak. Ik heb het de tweede keer iets oplettender gedaan, ik heb tenslotte genoeg om een heel voetbalveld van prei te voorzien en ik heb meteen een anti-houtduifmaatregel genomen:

Dikke jongens
Columba palumbus strikes again

Die beesten vreten alle bloembakken kaal. Bij mij zit er nu een stuk bobbeltjesplastic overheen, vastgezet met papierklemmen, zodat het mes aan twee kanten snijdt: de aarde blijft vochtig, warm en windvrij en de duiven kunnen er niet bij.

Dahlia's
Dahlia’s in bloempotten op de vensterbank

Taking dahlia cuttings (BBC)

De dahlia’s zitten in de grond, zaadjes zijn gezaaid, het is nu weer een kwestie van afwachten en die tijd sla ik weer stuk in mijn hok, dat weer verdomme in de Schijfstand staat. Ik zou toch opruimen en weggooien? Ik kan het niet, ik kan het niet en ik kan er niks aan doen, want het is genetisch bepaald.

Rotzooi
Schijftroep

Gelukkig is deze keer het grootste gedeelte niet van mij.

3 thoughts on “Pr?¬©parer la terre”

  1. Ik had er geen idee van dat je de dalia’s alvast in potten kon zetten! Wat een idee! Dat wordt hier dan een hele batterij met potten in de kamer. Spannend.

  2. Ik doe ook maar wat. Ik moet ze immers stekken! Ik kan ze daarna altijd weer in de grond zetten. Wil jij preizaadjes?

  3. Ja graag!
    Wil jij zaadjes van wortelpeterselie(petroselium Crispum Var. Tuberosum)?

Comments are closed.