Bakvoorbereiding

Madeleines

Het moest er nu eindelijk eens van komen, ik ging de appelsnijder naar Duikelman terugbrengen. Toen ik hem triomfantelijk met appel en al uit de tas haalde, vroegen ze daar alleen maar: heb u het bonnetje? Neen natuurlijk, het was een cadeautje.

Neen, Duikelman is ook niet meer wat het was, want ik werd gewoon gedist, zoals dat tegenwoordig heet. Nu had ik al allerlei andere koopwaar verzameld, zoals een madeleinebakvorm en kerstversiering in de vorm van piepkleine eetbare hulstblaadjes, die je werkelijk nergens anders kunt krijgen, dus ik moest wel tot aanschaf overgaan, al stribbelde ik door de Duikelmans onwil nog even tegen. Nooit zo’n appelsnijder bij Duikelman kopen, jongens! En altijd je bonnetjes bewaren. Bah.

Xmas madeleines

Ondertussen heb ik het recept van Gaston Len?¥tre geprobeerd: makkelijk, een kind kan de was doen. Alleen de instructies uit het boek dat je eerst de boter moet smelten en die 12 uur moet laten staan en dat je vervolgens het deeg of beslag een etmaal moet laten rusten, die instructies begrijp ik niet. Voorbereiden kost dus 1,5 dag. In de oven zijn ze binnen 10 minuten klaar.

Met het oog op kerst heb ik er bij wijze van proef een aantal met chocola overgegoten en ze versierd met die geinige hulstblaadjes om ze leuk te presenteren aan de buren, van wie we dan altijd zo’n traditionele boomstam krijgen.

Leuker kan ik het op het ogenblik niet maken. Ik mis mijn lieve Kwintie.

3 thoughts on “Bakvoorbereiding”

  1. Weet hoe leuk je partjes erbij liggen als je de apple cutter gebruikt? Ik ga nu een goedkope uit de Intermarch?© halen.

Comments are closed.