Dans le midi

Camping
Tent is compleet, check!

(Ik heb me de afgelopen week verbaasd – of eigenlijk helemaal niet – over (foto)redacties van de wereldpers, ook de Nederlandse, die zich door die Noorse moordenaar hebben laten manipuleren: de bij de moordpartijen meegeleverde persfoto’s vonden gretig aftrek en ja, die gefotoshopte kop met de bijbehorende parano??òde boodschap is wereldwijd verspreid. En toen de gearresteerde met een tevreden smoel in de arrestantenbus was gekiekt, kregen we d?‚Ćt verdomde beeld eindeloos te zien. Domme en teleurstellende berichtgeving, dat was het, alweer, nakakelen en de hersens niet gebruiken. Maar dit even terzijde.)

Door de Noorse schok ?®n door het falende internet had ik er even geen zin meer in en ook al dat het de hele tijd ijskoud was en regende. Nu schijnt de zon, de temperatuur stijgt en de wereld ziet er minder grimmig uit, hoewel het verdriet van die arme mensen, die op de een of andere manier met de dood van hun kinderen moeten leren om te gaan, niet uit mijn hoofd verdwijnt.

Morgen rijden we naar het zuiden, waar de dochter en ik na zes jaar vakantie in een Frans huis van steen, weer eens een paar dagen met de honden gaan kamperen en wel hier. Het is er feest, het is er warm, het is er woest en ledig. Daar worden we vrolijk van. De cavia’s worden door ons lieve buurmeisje verzorgd.
Onderweg hebben we geen muziek of die moet uit onze mobieltjes komen. De eend maakt echter denkelijk teveel herrie dat er nog iets van te verstaan is. Daarom zingen we gezellig duetjes, zoals die keer toen ik met T. en C. naar Spanje reed in de andere eend. Wacht even enkele ogenblikken (op 2:15) tot dat Italiaanse vrouwtje in onderstaand filmpje gaat meezingen en je hebt ons niveau zo’n beetje te pakken.


Ze gaan hier ook naar Le Midi

Voor het probleem Bess (die gisteren weer met buurhond R. slaags raakte en goed op haar kop kreeg) heb ik via internet een muilkorfje aangeschaft, dat er pornografisch uitziet en dat die arme Bess bij het aanpassen zo op een creepy sm-alien deed lijken, dat we niet wisten of we hysterisch moesten huilen of lachen. We zullen de beelden binnenkort wereldkundig maken.

One thought on “Dans le midi”

  1. Michel Fugain, wat een goed medicijn tegen de gekken in deze wereld. Hij wordt nog heel veel gedraaid op de regionale zender waar ik naar luister (Radio N-H). En dan hier ook nog in het Italiaans. Grazie mille.
    Veel kampeerplezier jullie en blijf zingen.

Comments are closed.