P?©age

France
Parijs, 2 januari 2011, geheim BP-afstekertje

Hoe vaak rijden we wel niet door Parijs? Minstens 6×2 keer per jaar. Nu was er zondag een rode dag voorspeld door de Bison Fut?¬©, maar hoewel het drukker dan normaal leek, met veel 91-, 92-, 93-, 94- en 75-nummers, reed de BP soepel door. De meeste file was bij de tolpoortjes, waar je je bij drukte altijd in een baantje moet invechten.
De passagiers gillen bij een moment van onoplettendheid van de chauffeur moord en brand, als een stiekemerd uit een andere baan voorglipt. Vindt de chauffeur niet fijn, dat gegil dan. Om daar vanaf te wezen krijgt S. voor zijn verjaardag een badge van de Cofiroute, waarmee we door de poortjes kunnen zonder oponthoud wegens achteraf afrekenen.

5 thoughts on “P?¬©age”

  1. Jullie hebben blijkbaar ook Parijs-west genomen via Boulogne-Billancourt en de porte St Cloud. Maar dat gedrum aan de p?©age poorten herken ik niet. Kies een poort en alles gaat toch gewoon door, je mag alleen niet achter een motorrijder of Engelsman aanschuiven, da’s brol. En gedenk zoals vroeger op de achterzijde van Duitse vrachtwagens stond “F?ºr Gott und die Stau sind alle Gleich” Spaar je zenuwen en stop die middelvinger diep weg, het loont echt iet.

  2. Stil nou, Jan, verklap hem nu niet! 😉

    Aan middelvingers doen we niet, ik overdreef voor de verandering weer eens een beetje, ik moest die badge er op de een of andere manier in verwerken.

  3. Werkt als een trein ( auto ) die badge ! De eerste keer het spannendst ( werkt ‘tie..? )

  4. Gewoon rustig(….) wachten op de Piep , visioenen van achteruitrijden ( !! ) vermijden.

Comments are closed.