Afspraakje

Drawings

Gemeenteraadslid en chef d’?¬©quipe Jeanette van het organiserend comit?¬© dat zich bezighoudt met de jaarlijks kunsttentoonstelling hier, wilde wel eens zien wat ik maakte, nadat ik me als exposant had aangemeld. Zaterdag kwam ik met de laptop naar de bibliotheek, die ze met een aantal andere dames van onbestemde leeftijd runt en ik liet een listig diashowtje zien met recent werk, waar ze zo tevreden over was, dat ze 5 in plaats van de maximale 4 doekjes wilde.
Mooi zo. Ik doe in ieder geval een drieluik met koeienkoppen die op dit eigenste moment worden gemaakt en waarvan de schetsen op de foto hierboven te zien zijn, vastgeprikt aan een lat, die ik met hooitouwtjes aan de balken heb gehangen, een typische ElzdeKorteconstructie.

De vernissage is de zaterdag voor pasen, en inleveren moet een week van tevoren, dus hoe we dat nu weer gaan oplossen, weet ik niet. Vouloir est pouvoir, zei mijn lieve buurvrouw altijd, ruim voordat Jort Kelder met z’n gladde reclame die uitdrukking confisqueerde.

Winter in France

En zoals overal in West-Europa is ook hier toch nog onverwacht de winter aangebroken.
РWat een geluk dat je je cuisini?®re niet deze week hebt opgehaald, zei buurman P. 5 minuten geleden nog tegen me en inderdaad, want hoe hadden we dat moeten aanpakken, stelletje amateurs die we zijn. De kleine weggetjes zijn onbegaanbaar (voor zover JP ze niet heeft geveegd), we weten niet hoe je met een aanhanger moet manoeuvreren, onze spierkracht is die van een gepensioneerde kantoorklerk en dat ding stevig vastbinden, opdat de lading niet begint te schuiven, dat kunnen we door gebrek aan ervaring ook niet echt goed of eigenlijk helemaal niet en zeker niet zonder ruzie.

France

Maar behalve ijskoud is het hier ook prachtig, zagen we gisteren tijdens de wandeling. Bess mocht een stukje los, tussen het ?©tang en de Shetlandertjes en raakte helemaal dol van vreugde door het rossen in de poedersneeuw.

France, geese in the snow

Siebe trekt op dit moment stroom naar de kelder en ik ga weer een koe schilderen. Eerst maar eens de kachel aan daar. En hoera, daar is de zon! Het lijkt hier wel wintersport.

2 thoughts on “Afspraakje”

  1. Geruststellende gedachte : in de winter sneeuwt en vriest het.
    Nog genoeg brandhout ?

  2. Genoeg hout, gelukkig en de andere doet het ouderwets op kolen. Anders kunnen we altijd nog wel wat van de buren betrekken.

Comments are closed.