Kluswerkuitstel

France, frozen toilet
Kaduuk

Had ik al verteld dat de plee, althans de stortbak bevroren is geweest? De stortbak is bevroren geweest, vertoonde een barst en donderde in duizend stukjes op de grond bij de eerste aanraking.
Omdat je ook met een emmertje kunt doorspoelen en ik dit karweitje om begrijpelijke reden maar voor me uitschuif, is de situatie niet veranderd. Wel heb ik na vergelijkend warenonderzoek nota bene bij de Briconaute, de duurste aller bricomarkten precies dezelfde plee gevonden voor slechts 39,95, zeg maar 40 euro. Zo flauw die ene stuiver.

De winkelbediende zette hem gedienstig in de eend en wenste me: “Bonne installation!”, niet zonder ironisch lachje. Als mijn schilderij schilderijen af is zijn, ga ik eraan beginnen, als ik me tenminste niet vergist heb qua model. Uitstellen, uitstellen.

France, chapel and tree / painting under construction
Dit zal als het af is, wel gretig aftrek vinden, hoop ik

Verder regent het hier eindelijk eens serieus tijdens dewelke aanloop de hooikoorts (buurman F: “dat is geen hooikoorts, dat is een pollenallergie, er is nog geen hooi” Jaha! Tjesus, wat vermoeiend) zich gisteren tot een nimmer aflatende niesbui wist te ontwikkelen met jeuk over het hele lichaam. Maar goed dat ik bij Mot du Jour net het woord d?¬©manger had geleerd, kon ik dat meteen in elke zin verwerken.
De apotheek verkocht me 7 anti-histaminepillen voor 3 euro en na een half uur was de rust weergekeerd. Handig, die Franse pharmacie, waarom kan dat in NL niet? Alleen wist dat meisje niet dat het werkzame bestanddeel Doxylamine van Donormyl ook anti-histamineus was, wat ik weer zo nodig moest melden i.h.k.v. encyclopedie te koop want mijn vrouw weet toch alles beter, zie ook buurman F.

France
Daar heb je de bonen

Het zaaigoed doet het naar verwachting dankzij de nieuwe cuisini?®re die de boel hier uitmuntend warm houdt, het wachten is nu op een beetje buitenwarmte, dan kan de hele handel de grond in, als ik hem tenminste eindelijk eens heb omgespit. Ja, buurman, zodra de zon schijnt.

.