Krant lezen

Two very late harvested apples
Verse appels uit oktober zijn eind april nog meer dan goed

Ik droomde vannacht een sarteriaanse droom. Ik zat in de wachtkamer en alle andere personages zaten er, de huisvrouw, de meedogenloze, de domme, de bange, de oude, de nymfomane, de verwende prinses, het kleine gekke mannetje, de in zichzelf gekeerde, het niemendalletje, de hielenlikker. Een voor een werden ze binnengeroepen, maar gingen misschien wel via een andere deur weer naar buiten of wandelden onmiddellijk de Hel binnen. De behandelend arts(?) zag er angstaanjagend uit, totdat ik als laatste aan de beurt was. Toen bleek hij een zacht gezichtje te hebben, zoals die boer met zijn kalfjes en zei:
– Het spreekuur is afgelopen, ga maar naar huis. Je hoeft niet meer te komen.

Wat nu weer daarvan te denken?

Orchard
Net nog kunnen maaien tussen de buien door

Het regent en regent en regent en volgens de Montagne die ik net bij de buren las, is het bij lange na nog niet genoeg om de reservoirs aan te vullen. De weilanden zijn weer groen, de koeien hebben weer te eten, maar de bronnen zijn nog niet op het niveau van 2010. Kijk, zo’n onderwerp, dat lees je toch niet op de ?¬©?¬©n voorpagina van een willekeurige Nederlandse krant.
Ik bladerde door naar de m?©t?©o en las de voorspelling voor de komende dagen, waarbij opvalt dat de redacteur er altijd naar streeft steeds een ander woord te gebruiken bij hetzelfde weer, in dit geval: pluvieux, averses, pluie, pr?©cipitations, tot hij of zij kennelijk niks anders meer had weten te verzinnen en bij de laatste dag pareil had gezet. H?©, een beetje lopen valsspelen, dat is zo flauw.

Planting out seedlings
Ze groeien niet indrukwekkend onder deze temperaturen

In dezelfde Montagne lees ik over de aardschok of zeebeving die Marine Le Pen heeft veroorzaakt, omdat de boeren uit de Limousin en de Auvergne massaal op haar hebben gestemd.
Ik zoek op de site van het betreffende ministerie op wat ze in onze commune hebben gedaan:

25,75% Hollande,
25,75% Sarkomannetje,
21,64% Le Pen,

terwijl voor de hele Creuse Hollande ruim bovenaan staat met 34,02%. Oeps.

Volgens buurman P. is dat een proteststem. Dat hopen we dan maar.

(Er staat ook een interessant verhaal over een boer die koeienfluistert, met geweldige resultaten. Dat kenden we al van de dolfijnen en de honden: conditioneren met liefde. Of een clicker. Zie de site van de boer zelf. Misschien wil hij wel een schilderijtje van zijn stier. Nooit geschoten altijd mis.)