Oogjes

Calf, drawing

Vroeger zei onze leraar modeltekenen tegen het eind van de les: “Nog even de oogjes erin tekenen en dan opruimen, jongens!”, een opmerking die mij altijd een plezierige rust gaf vanwege het drempelverlagende karakter, want tekenen in een grote groep en dat iedereen kon zien hoe je aan het klunzen was, dat vond ik en vind ik nog steeds niks, hoewel het me tegenwoordig geen bal meer kan schelen, wat de mensen ervan vinden.
Dat is natuurlijk helemaal niet waar, ik blijf een faalangstige zenuwenlijder, kind van mijn vader, maar ben er langzaam aan gewend geraakt.

Nu zit ik de hele tijd aan het denken hoe die man nu ook weer heette. Ik google en vind bijvoorbeeld bij IMDB wel de even sympathieke Ben van Voorn, van wie we aquarelleren leerden en die in die tijd art director werd bij de eerste Bommelfilm. Die woonde me daar toch prachtig in het golvende landschap van Drenthe in een geheel zelfgebouwd huis & atelier. Ze haalden bouwmateriaal van de sloop in Amsterdam, zeventiende-eeuwse raamsponningen, plavuizen, bakstenen en vloerdelen en ga maar door.

Maar hoe heette die modeltekenleraar nu toch ook weer? Ik kom er zo dadelijk op.

2 thoughts on “Oogjes”

Comments are closed.