Vliegen

Vliegenvanger / Glue fly trap
Dode vlieg

Kijk, we zaten plotseling met een zwerm smerige vliegen die weigerden dood te gaan of anderszins te vertrekken, dus ik ging op zoek naar verdelgingsmiddelen. Ze hadden het vooral op onze hoofden voorzien, waar ze luid zoemend in ons haar verstrikt raakten, gadverredamme.
We hebben tegenwoordig een bekend kluitje standaardgeketende middenstanders op de Jodenbreestraat, Appie, Zeeman, Kruidvat, Etos en de Blokker, maar geen van deze winkels had een gewone vliegenvanger te koop. Ja, bekende mieren- of muizenlokdoos, maar anti-vlieg niks of het moest de dodelijke spuitbus zijn van de ETOS. Dat is waardeloos, dan moet je je huis afsluiten, cavia’s en hond weghalen en na afloop kun je met een gasmasker de lijkjes uit de vergeten theepot halen. En duur, zo’n spuitbus!

Bij de nostalgische drogist Jacob Hooy op de Nieuwmarkt, of eigenlijk op de Kloveniersburgwal (naast Tofani) vond ik hem (4 voor 2 euro) en na 10 uur ging de eerste vlieg even zitten en tekende zijn doodvonnis. De laatste 5 trapten niet in waar de 30 andere wel instonken. Nu hangt er een verse waarop de laatste 4 hun einde hebben gevonden. De allerlaatste vliegt eenzaam rond en wordt af en toe vruchteloos door Bess belaagd. Klappende kaakjes. Toch moet dat beest eraan, want anders geeft hij zijn slimme genen door aan de volgende generatie en gaat er geen vlieg meer op de lijmval zitten.

HEMA Jodenbreestraat
De HEMA op de Jodenbree

En in het kader van alle ketens op een kluitje: donderdag aanstaande opent de HEMA haar filiaal naast de ETOS op de Jodenbreestraat. Hoeven we helemaal nooit meer de ellende van de Kalverstraat of Nieuwendijk in.

4 thoughts on “Vliegen”

  1. Wij hebben net zoiets, maar dan voor kakkerlakken (Hoy Hoy Trap-a-roach). Het is een kartonnen doosje met ingangen voor de kakkerlakken, plakpapier in het midden, en wat geurig spul om ze te lokken. Het is diervriendelijk want het maakt geen gebruik van gif. Ze worden alleen vastgeplakt en verhongeren dan.

    Er zit ook wel eens een zielig hagedisje in vast.

  2. Maar Elz , waar komen die wapperaartjes dan toch vandaan, zo ineens in de winter ( richting lente )…?

Comments are closed.