Vogelfutterh?§uschen

Bird feeder
Huisje zwiept in de storm: waar blijven de klantjes?

Saar had bij de Aldi geinige houten vogelhuisjes gezien en omdat we toch een vergelijkend warenonderzoek wilden doen, besloten we gisteren langs de beide Duitse ondernemingen in La Souterraine te gaan, dwz ook de Lidl, waar we nog nooit waren geweest. Het verschil met de Aldi is dat de Lidl ook bekende merken verkoopt. We vonden bv een tussenmaat Amora mosterd (0,82), steriele melk (0,62), vond ik niet goedkoper, maar bleek 1,5 liter en dus wel, kaas (munster: 1,49) etc etc. Niet gek, niet gek.
Wat wel gek was dat de klanten en dan de vrouwen met kinderen, in een noodvaart hun karretje vullend, door de winkel scheurden. Dat gebeurde trouwens ook bij de Aldi. Het was bijna 12:00, dat was het misschien. De winkelende mannen kochten een enkel blikje bier en hadden geen haast. Vrolijk word je er verder niet van.

French cows
Vanuit de 2cv gezien

Op de terugweg namen we een van mijn lievelingsweggetjes, via de Engelse bibliotheek in Dun, langs de Limousinesfokkerij die ook vlees aan huis verkoopt, zo zwierend door het mooie landschap naar huis. Voor de dames koeien bleek het ook midi, want we werden blij verrast door bovenstaand plaatje. Ze stopten allemaal met eten om ons met hun knappe toetjes een tijdje aan te staren. De boer wint met zijn stieren prijzen bij de grote landbouwtentoonstelling in Parijs, vertelden de buren.

Nu moet ik even een truitje voor Bess breien van viltwol van de Lidl, wat buurman Paul comique vindt, wat het ook is als, je even hondentruitjes googelt. Het arme beest – gewend aan een loeihete centrale verwarming – zit er door de kou af en toe trillend bij als een halfdood vogeltje.

Ha, Saar, daar heb je de eerste koolmees!

3 thoughts on “Vogelfutterh?¬ßuschen”

  1. Krijgen die schilders uit Swaziland een beetje betaald? Dat weet je niet.
    Het barst nu van de koolmezen. Ik zie een enkele roodborst, die zijn iets verlegener, denk ik.

    Zo zagen de dames er in een totaaltje uit:
    French cows

Comments are closed.