Poelepoele!

Chickens

Die types hierboven worden elke dag brutaler. Ze lopen los over het terrein en niet alleen ons terrein, maar ook dat van de afwezige buren (“De Schotten“), waar het een bende van jewelste is door omgevallen bomen en achterstallig onderhoud. Een kippenparadijs dus.
Als ik over het pad langs de schuur wandel en ze me op afstand spotten, wat ze altijd doen (“Daar heb je dr!“), want ze houden alles in de gaten, komen ze eraan gespurt in de hoop op een lekkernij.
De omheining die ik met zoveel moeite gefabriekt heb, wordt feitelijk niet gebruikt: ‘s ochtends zet ik met het voeren ook meteen het hok open. Het gevaar is beperkt, Bess loopt nooit los buiten en Bleu mag niet zonder parental guidance, misschien dat het hekwerk in de zomer een functie gaat hebben, als we kuikens hopen te hebben. Eerst nog die haan.

Ik probeerde in het begin van de vakantie Saar te imponeren, nadat ik eerst geweldig had lopen opscheppen dat die diertjes beter dan de hond op mijn roepen reageerden, wat ze wel eens wilde meemaken. Bij het kippenhok was het doodstil, precies wat ik wilde, dus ik riep zoals dat dat hoort: Poelepoelepoele!, me op dat moment pas – lekker bijdehand – realiserend dat ik ze in het Frans aan het roepen was.
Niks. Doodse stilte.
We speurden het terrein af, keken bij De Schotten, maar we zagen ze nergens. En net toen we het opgaven, stonden ze daar plotseling met zijn drie?´n achter ons. Kipjes! Net op tijd mijn figuur gered.

Maar ze zien rennen, dat is toch wel Geluk.


Kipjes krijgen sla.

9 thoughts on “Poelepoele!”

  1. Ik heb hem drie keer afgedraaid tot ik mezelf eindelijk verstond, beestjes zeg ik, maar ventjes had gekund, haha.

    Gezellig zijn ze, h?®? Ze volgen me op de voet en vliegen zelfs af en toe in hun haast bij me te komen. We hebben net een excursie bij De Schotten gemaakt.

  2. Ik mis mijn kippen *snif. Maar! Ik heb nu een eekhoorn in de tuin. Ook lollig.

  3. Ik doe ook KipKipKip, op zijn toks. Of KippeKippeKippe, wat natuurlijk hetzelfde is als PoelePoelePoele.
    ChevalChevalCheval of ChevauxChevauxChevaux loopt inderdaad niet zo lekker 😉

  4. Ha nee, ik praat geen Frans tegen ze, maar IJslands. Geen idee wat het betekent dat bollebolle. Ze komen echter wel.

  5. Google-translate is al jaren een bron van plezier, haha. Vroeger lagen we al in een deuk bij de voorbereiding van de spreekbeurten van de basisschool van de dochters die hun informatie natuurlijk van internet haalden.

Comments are closed.