Paddestoelen


Notenmolen

De vader van de buurvrouw, die gisteren al ter sprake kwam, heeft de hele zomer aan het huis van zijn jongste dochter gebouwd. De oudste heeft al een schitterende villa tot haar beschikking, de jongste kan binnenkort de oude walnotenmolen betrekken. Toen we hier twee jaar geleden voor het eerst kwamen, stond dat huis er zo bij:


Voor de renovatie

Tien minuten geleden vertrok meneer Bruneau, die langs was gekomen om de rekening te overhandigen en te vertellen wat hij allemaal gedaan had. Hij had zeven (7) vrachtwagens met puin, rots en oud beton afgevoerd. Op aanraden van zijn ouwe maat meneer F. had hij het in de struikjes een eindje verderop gedumpt.
“Het huis staat op een rots!”, zei hij voor zoveelste keer. Ze hadden veel lol gehad met het weghakken (bien amusés).


Extreme make-over

Achter de donkere rand zit weer een of ander drainagesysteem, want het water komt gewoon door de muur naar binnen. Buiten ligt de grond minstens een meter hoger dan binnen. En omdat dat een communaal pad is, kunnen we dat niet zomaar verlagen.


De hondjes houden van lege kamers

Die meneer Bruneau is een lot uit de loterij gebleken. Nadat hij alle details had besproken, ging het over de tuin. Daar was hij best over te spreken, vooral ook door de paddestoelen die hij daar had gevonden. Nu had ik wel paddestoelen gezien, maar of ze eetbaar waren, dat had ik willen vragen aan buurman meneer B, botanisch specialist. Volgens onze betonspecialist kon je ze allemaal eten. Dat durven wij, bange Hollanders nog niet.


Herfstoogst

Zie je nu wel, het gaat altijd, maar dan ook altijd uiteindelijk over eten bij onze Franse vrienden. En dat is nu juist weer zo aantrekkelijk. Waar moet je het anders over hebben? Gisteren heb ik walnoten geraapt, een worteltje zo uit de aarde gegeten en een courgette van een halve meter geoogst.

De oude potager van buren bleek nu bij het weiland getrokken te zijn.


Oude potager

Die grond was “infernal” volgens de vader van de boer, die gisteren de werkzaamheden van meneer Bruneau kwam bekijken en nog bleef plakken voor een borreltje. Vervolgens ging het weer over paddestoelen, jawel.

3 thoughts on “Paddestoelen”

  1. @Yeva: weet je wat ik zo heerlijk vind? Te lezen dat jullie meiden er ook zo van genieten!

  2. H?© Yeva, ik zag je nog fietsen over de Plantage Middenlaan met je paardenpakje aan. Je tante Hettie

Comments are closed.