Paradis


De schuur met een geknipte haag

Om deze schuur is het allemaal te doen. Donderdagavond kwamen we na een uiterst ontspannen rit aan in ons dorp. De lucht was blauw, het rook heerlijk en de temperatuur was aangenaam. Kwintie verdween onmiddelllijk en kwam alleen af en toe langsscheuren, op weg naar de volgende koe, kip of hond. Arme Bess, die alleen maar wil knokken en/of weglopen, zat aan een lange lijn in de voortuin en moest dat allemaal razend van frustratie aanzien. Sorry, Bess, moet je maar beter luisteren.

Diezelfde voortuin zag eruit alsof er een bende bouwvakkers in tekeer was gegaan, maar dat ze het daarna geprobeerd hadden netjes op te ruimen. Ons aanrechtje lag gebroken in het gras. Tant pis dan maar weer, want toen we deur open deden, zwegen we even stil. Meneer Bruneau had zich echt geweldig uitgesloofd.


Meer lifestyle

De telefoon lag wel weer uit, niet alleen bij ons, maar in de hele commune. We zitten in Frankrijk, dat was ik even vergeten.

Vandaag gingen we met mevrouw A. naar de notaris. We zaten een uur te wachten tot we aan de beurt waren, en we stonden na 5 minuten weer op straat. De meester komt morgen persoonlijk naar onze schuur kijken om te bepalen hoeveel en wat en aansluitend gaan we met zijn allen naar mevrouw A. om dan eindelijk tot een prijs te komen. Ik kon hem nog gauw even het fotootje van zijn zoon overhandigen, wat ik om stroopachtige redenen had meegenomen. Hij was stomverbaasd.

We hebben nog een paar boodschappen met haar gedaan en kwamen in de Intermarche gezellig Sjoerd Soeters tegen, die immers naast de vader van Murielle van het grote huis woont, als je het nog kunt volgen.

Mevrouw A. gaf me de sleutel van de schuur opdat de notaris hem morgen ook van binnen kan bekijken en zei: la cl?© du paradis! en moest vervolgens erg lachen om haar eigen grapje. Haha, zei de stokdove meneer A., die dat kennelijk plotseling allemaal wel verstond: met die krankjoreme hoeveelheden stro!
Voor de cavia’s! gilde ik weer daaroverheen en het werd een dolle boel. Of zou dat door de pastis zijn gekomen?

2 thoughts on “Paradis”

  1. Wat leuk dat jullie er weer zijn, al weet ik niet precies wat er met die schuur is, ik denk dat ik iets gemist heb.

Comments are closed.