Mastering the art of French Cooking

Zalmsouffl?©
Zalmsouffl?©

Ik kreeg vandaag twee boeken van Julia Child cadeau, My life in France en het kookboek, waarvan de titel hierboven staat.
Saar greep haar kans en bereidde in haar eentje het hele feestmaal, met tamelijk gecompliceerde recepten. Wie weleens souffl?© heeft gemaakt, weet dat dat niet zomaar gaat. Het is Saar vanavond in 1 keer gelukt.
Vooraf serveerde ze knoflooksoep, met 16 tenen, meen ik, die eenmaal gaar, uitgeknepen worden in de bouillon. Dat recept ga ik dadelijk in bed nog eens nalezen. Alle benodigde kruiden staan gewoon vers in de tuin, is me dat even handig.

knoflooksoep
Knoflooksoep met peterselie

2 thoughts on “Mastering the art of French Cooking”

  1. Gefeliciteerd met je verjaardag, Elz!

    Fijn zo’n kok in huis. Heel toevallig aten wij op 2e kerstdag ook knoflooksoep. Daarin gingen 3 complete gepofte knoflookbollen en gek genoeg had die soep niet eens een opdringerige knoflook smaak. De kenners gokten zelfs op champignonnensoep, kun je nagaan. We hebben voor de zekerheid achteraf wel wat raampjes losgegooid.

    Veel plezier nog darow! Het is leuk om te lezen dat het weer heerlijk genieten is daar op jullie plek.

    Grtz, Jeannet

Comments are closed.