Laatste dag

De hoofdplaats van onze commune
De hoofdplaats van de commune, 4 jaar geleden ook al zo gefotografeerd

We hebben deze 2 weken niet veel uitgevoerd, een beetje het pad tussen nieuwe tuin en grange lopen knippen en hakken (Siebe), eend laten keuren (moi) en allerlei meer nutteloze dingen als boodschappen doen en koken.


Dit zie als je je omdraait

We hebben af en toe een wandelingetje gemaakt, zoals vandaag: de berg op in omgekeerde richting. Ik vond het niet de beste route, je ziet niks van het uitzicht, tenzij je achteruit loopt en de lage zon scheen precies in ons gezicht, wat natuurlijk weer afhankelijk is van het tijdstip en het seizoen en ook weer een reden om achteruit te lopen.

De neef van de buren, Jean P. , die z’n moeder in maart 103 wordt, diezelfde Jean dus, heeft tussen al zijn melk- (waarvan ik het ras niet weet) en vleesvee (de Charolais en Limousins), ook dit exemplaar lopen. Volgens weer andere buren is het een Normandische koe, te herkennen aan zijn haar bel. Je hoort die soms op rustige zomeravonden in de verte luiden. Wij vinden deze koe heel mooi en waren blij dat ze wilde poseren.

Shetties met ezel

In een weitje richting La Ferme du Cheval Rouge stonden alle Shetlandertjes met een ezel, die ik nog niet eerder had gezien. Die Shetlandertjes waren zo zoet en nieuwsgierig, die kwamen onmiddellijk aanhollen, waarschijnlijk om te zien of er iets te snaaien viel, want ze staken zonder aarzelen hun zachte neuzen in mijn jaszak.

Het ezeltje snuffelde aan de camera:
ezeltje

Morgenvroeg rijden we terug, met een cavia minder, want onze allerliefste blinde en dove Jake werd plotseling op Oudjaar ziek en raakte in een soort coma, waar hij 1 januari aan bezweek.
Het is een dierenpraatje geworden, geloof ik.

Jake tussen z'n dames
Jake op 24 oktober jl tevreden tussen z’n dames

7 thoughts on “Laatste dag”

 1. Dank je wel, het schijnt te gaan sneeuwen, natuurlijk pas als wij al weg zijn. Is het bij jullie mooi wit?

 2. Net terug van het avondrondje, het is raar weer. Een soort van regen die blijft liggen (?) Handschoenen niet nodig. Het schijnt vanaf morgen errug koud te worden, wederom met neerslag.
  Rij voorzichtig
  (ja, mam)

 3. Ik zie het op de meteo:
  Neige-Verglas: D?©but de ph?©nom?®ne pr?©vu le dimanche 03 janvier 2010 ?† 08h00

  De kortste route naar de grote weg dan maar. Jammer, die andere is zoveel aantrekkelijker.

 4. Hier is het schitterend wit, wit bevroren vijvers, heerlijk zonnetje…We genieten elke minuut van ons uitzicht.

 5. Hier ruim 20 cm sneeuw en windstil, blauwe lucht met wat wolkjes en een schitterende ondergaande zon met nevelen, kortom…. een winterwonderlandschap waarvan prachtige foto’s gemaakt kunnen worden!
  Hopelijk wordt 2010 net zo mooi als deze aanblik!

  Groetjes, Jeannet

Comments are closed.