Nog drie nachtjes slapen

Birds' nest
Meerkoetvoet met eieren

Ik was natuurlijk al drie weken geleden onderweg al begonnen met aftellen, maar nu is het eind van de tunnel eindelijk in zicht. Ondertussen kan ik niet aan een sterk vakantiegevoel ontkomen, de zon schijnt, de oudste dochter is gewoon thuis en hoeft nog maar een examen. Schreef ik gisteren, toen ik plotseling aan het werk moest en niet verder kon met dit stukje. Er staan nu op verschillende plekken 2 andere teksten te wachten om afgerond te worden.

Nu dus twee nachtjes slapen en dan is het zover. Terwijl het hier nu eindelijk heel, echt heel zacht regent, is het daar grijs maar droog, hoorde ik net van de buren, die ik steeds lastigval met mijn gebel. Dat bellen is in feite een soort low-budget conversatiecursus, via skype 0,02 $/minuut, een stuk minder begrotelijk dan die van Maison Descartes, ik noem verder geen namen.
Het is dus wachten en werken en af en toe een sullig rondje met de hondjes lopen. De meerkoet in de Oude Waal klom razendsnel haar nest weer op, toen ik de eieren wilde fotograferen: 11 stuks! Wat denkt dat beestje wel? Tegelijk kon ik constateren dat dat gevonden ei van laatst er inderdaad een van een meerkoet was.
En zo kon ik vanochtend ook mooi de mannen van het groenonderhoud de iepen aan de overkant zien snoeien. Waarom ziet dat er zo probleemloos uit en gaat dat bij ons in FR altijd met heel veel moeite gepaard? Dat moet toch de techniek zijn. Omdat de ene kant van de gracht nu door de hoogwerker van de boomchirurgen is afgesloten, scheuren de driftige zakenautootjes keihard tegen de richting in voor onze deur langs. Je schrikt je eigen de pleuris. En wat ze ook doen:

Bicycle run over by a car
Arme fiets

Er is verder nog heel veel meer te mopperen, over onze regering, dat achterlijke beleid in het algemeen, BTW-tarieven, zzp’ers die minder verdienen hoger belasten, persoonsgebonden budgetten, Vlees noch Vis van de VPRO, de berichtgeving over EHEC-bacterie, over DSK en ga zo maar een tijdje door. Over die laatste zal ik later in de week nog wel iets zeggen, maar de wereldpers heeft hem al lang en breed schuldig verklaard. Ik zeg niet dat hij het wel of niet heeft gedaan, herhaal ik nog maar een keer, maar de journalistiek vindt van wel. Als bewijs voeren ze aan dat-ie naar de hoeren ging. Zijn ze nu zo dom of lijkt dat alleen maar zo?