Elke dag jagen

Scotch bonnets / Marasmius oreades
Mousserons of Pieds Durs= weidekringzwam

Donderdag, dat is eergisteren, waadde ik met Bleu door het stroompje dat op de kaart een heus riviertje blijkt dat in de Creuse uitkomt, met de serieuze naam Ruisseau de Champotier en dat wij beschouwen als een pad dat voortdurend onder water staat, toen ik stemmen en geblaf hoorde die aan twee jagers met 4 honden bleken te behoren. Zij waadden ons net tegemoet.
– Neen, ze doen niks, zei de ene over de honden, maar dat was niet de reden dat ik Bleu even bij me hield. Ik dacht dat het een boer met koeien was, waar die kleine Blauwe beroepshalve verzot op is.

Ik greep mijn kans en vroeg waarop zij jaagden, omdat iedereen hier beweert dat de ene dag dit en de andere dat bejaagd wordt. Neen, geen herten, het was een gewone jacht (chasse ordinaire) en:
– U loopt geen enkel risico, hoor! vervolgde hij, toen ik zei dat mijn jachtmethode minder gevaarlijk was, mijn zak vol Mousserons omhooghoudend.

Scotch bonnets / Marasmius oreades
Een plastic zak vol

Yeah, right. Na een klein beetje gegoogle vond ik deze site met even treurige als lollige jachtongelukken. Treurig gezien het jaarlijks aantal doden, lollig als ze zichzelf in hun voet schieten, terwijl het lood voor een onschuldige mol bedoeld is.

Harvesting funny monsters
Hoe is dit mogelijk

Na de wandeling ging ik samen met Saar nog snel naar de markt voor een parelhoentje (die van Giraud waren op) en langs de v/h voorzitter van de oldtimerclub, met wie ik een afspraak had aangaande dingen die niemand voorlopig aangaan.

German shepherd 7 months
7 maanden oude boerderijhond

Hij liet ons na het zakendoen trots zijn prijswinnaars zien, waarmee hij a.s. zondag op het F?‚Ñ¢te de la Citrouille staat, schonk ons een paar kilo walnoten (“we hebben al 200kg geraapt“) en een zg courg, een Aziatische courgette-achtige in de vorm van een slang, voordat we de Duitse Herderpup mochten bewonderen, die gezien zijn formaat geen pup meer genoemd mocht worden.

German shepherd pup
Toen hij nog 3 maanden oud was

Ik heb een paar plakjes van de courg in de olijfolie gebakken en hij is prima eetbaar. Wel eerst even de buren laten schrikken:

Showing off the snake vegetable
Poseren met een python om mijn nek

6 thoughts on “Elke dag jagen”

  1. Ik liet Maya de foto’s zien en ze zei (over de pompoen): “I think they need that for a competition.” Heeft ze op Mr. Bean gezien.

    Ze dacht ook dat je in de foto met de boa-komkommer in een doolhof stond, vanwege de heggen.

  2. Die kleine slimmerd van een Maya! Ik sta in ons voortuintje.
    Bij de pompoenwedstrijd waren nog veel grotere:
    F?™te de la Citrouille, Saint Laurent (23)

    Die van v/h de voorzitter zijn nog tamelijk bescheiden, het zijn de achterste in de rij op de foto.

Comments are closed.