Leesbril

Goats in their stable
Een geit (l) en de bok (r)

Jammer dat de bok een beetje bang van me was, want toen ik het erf van de Dierenfluisteraar opstapte, hing hij als een jordanese huisvrouw met zijn ellebogen over de onderdeur. Dat deed hij de godganse dag volgens de vrouw van Jean. Maar niet toen ik er was. Een hele lieve bok zonder horens, dat was ook nog eens erg gemakkelijk.

Ik was daar om een broedse-kippenadresje van Jean af te troggelen. De kippen planten zich bij hem als konijnen voort en ik wil zo graag weer kuikens, dat ik nu verdomme eens een echte broedkip ga aanschaffen.
Die slapjanussen van mij lopen een beetje te niksen in plaats van voor nageslacht te zorgen. Iedereen wil eieren van me om onder h??n broedse kippen te leggen, die ik dan ook tandenknarsend afgeef.

Carton box
Een kartonnen doos met kip met neigingen

Bij een kopje lekkere opgewarmde koffie in de grote kamer, met in elke hoek of op elke schoot wel een hond of kat, raadpleegden we de gele gids. Ik kon geen letter onderscheiden wegens het ontbreken van een leesbril.
Het echtpaar ruziede een beetje over brillen: waar is jouw bril nou, weet ik niet, waar heb je hem gelaten, dat weet ik toch niet! enzovoorts tot ik de enorme jaren-70-bril van Jean van de tafel pakte (Maar die is vies!, wat hij ook was) en naam en adres noteerde.

Nu er toch was, kon ik meteen vragen hoe hij die kippen toch zo aan het broeden wist te krijgen. Dat was nogal eenvoudig. Als een kip neigingen vertoonde, zette hij er een kartonnen doos overheen. Werkt altijd.
Hm. Het is een idee.