Behendigheid


Bleu doet hele slome behendigheid in het bos

Een klein filmpje tussen de bedrijven door. Elke avond laat ik de hond in bovenstaande apenkooi uit en speur ondertussen naar kastanjes en paddenstoelen. Die c?®pes, ik weet het niet.
Ik heb een bepaalde vindplaats vanaf begin juli bijna dagelijks gecheckt, tot mijn geduld eindelijk afgelopen zaterdag beloond werd met een paar dikkerds op een kluitje (foto onder). Let ook op de ene girolle, die zich daar in de buurt ophield. En dat was het dan.
Elke vierkante meter van het bos achter ons dorp heb ik afgesnuffeld, maar helemaal niks. Ja, girolles en girolles en nog meer girolles. Ook lekker, hoor.

Ceps and other autumn things

Wat betreft de katten: dankzij een aantal heel erg lieve en gulle mensen is het gelukt een enorme katteninvasie te voorkomen en de diertjes, die nu niet worden geboren, te behoeden voor een leven van zwerven, asiel of erger. Ik bedank iedereen nogmaals hartelijk. Aan de beloning wordt gewerkt.

Vrijdag om 9:30 worden ze nuchter verwacht in Dun le Palestel. Dat nuchter-zijn en het vervoer is nog een andere kwestie. Het zijn buitenkatten die echt nooit binnen willen komen. Ik denk dat ik ze donderdagavond als ze komen eten, opsluit in de salon, de enige ruimte waar geen ontsnappingsmogelijkheden zijn en/of honden. En daarna nog eventjes in een transportmandje zien te proppen, haha.

Nu moet ik weer hollen, later meer, over de doop van de kleine Inez en over vriendin Lucienne in het maison de retraite.

6 thoughts on “Behendigheid”

 1. Vandaag bij de (ietwat luxe) groenteboer: bijna 5 eurootjes voor 100 gram c?®pes! Ik zeg: ff doorzoeken en nieuw handeltje beginnen.

 2. Dat is het hem: ze zijn niet te vinden in ons bos en dat jaagt de prijs op. Ik moet misschien uitwijken naar elders.
  Vandaag maar even niet, er wordt gejaagd en ik ben me daar toch ziek! Koortskop en zwaar verkouden.

  (Kijk eens hoeveel de girolles kosten: daar heb ik kilo’s en kilo’s van en vind nog elke dag.)

 3. Jeetje, beterschap! Hier gaat er ook het e.e.a. rond, ik ben het bed uitgeblaft en deze keer niet door Bo maar door T.
  Bo heeft de tegelvloer op 4 plekken ondergekotst, arme jongen. Wat dat nou weer is. Blessed dat hij het keurig op de tegels heeft gedaan.

 4. De factrice had het ‘t eerst. Die kletst teveel met haar client?®le en doet zo eea op en geeft het weer vrolijk door, hahaha.
  Ik heb gisteren zo’n beetje de hele dag geslapen, tussendoor heel kort de katten, kippen en de honden vermaakt met diverse activiteiten. Pff. Bijna 39¬? koorts.
  Het is nu weer een beetje gezakt. Ik durf de buren alleen op afstand te begroeten, vooral degenen rond de 90. De nichtjestweeling uit Vierzon is er ook weer een weekje. Die zijn ondertussen ook alweer 88.

 5. Helaas zijn wij weer in Nederland en missen we onze frambozen en de paddenstoelen. Hier komen ze uit Polen en zijn lang zo mooi niet als de echte van t franse land!

 6. Margreet, ik heb je reactie verplaatst naar deze post, omdat je hem onder iets had gezet, waar eigenlijk geen reactie op mogelijk zou moeten zijn. Heb ik even onklaar gemaakt.

  Hier pluk ik inderdaad elke dag nog frambozen, als de kippen me tenminste niet voor zijn. Die Poolse c?®pes smaken naar niks, is mijn ervaring, zijn wel boleten, maar volgens mij geen c?®pes. Een paar dagen geleden dacht ik 1 seconde dat ik beet had, maar helaas, het waren niet de juiste. Ik heb er om te proberen eentje gebakken, maar geen smaak, noch textuur. Eigenlijk meer een beetje gebakken snot.

  Some boletes, no c?®pes

Comments are closed.