??¢closion

Birth of chicks

Ze zijn te vroeg! Maandag is het pas dag 21 en vandaag, zondag springt er elk uur een ei open. Hoeveel er nu nog moeten, weet ik niet, ik ben de tel kwijt.

Volgens de instructies moeten ze blijven zitten tot ze opgedroogd zijn en is het af te raden de deksel van de broedmachine te openen, als er eieren bij zitten die aangepikt zijn of hoe heet dat. Door de dalende luchtvochtigheid kan het vlies waarin ze zitten plots uitdrogen, waardoor ze niet meer de draai kunnen maken waarmee ze het dak van het ei perforeren. Schijnt.

Ik durf het niet, dus nu heb ik een broedmachine vol met kuikens, die allemaal mijn kant op komen hollen als ze beweging bespeuren. Daarna vallen ze met zijn allen tegelijk in slaap.

2 thoughts on “??¢closion”

  1. Het is geweldig! Nu zit er een barstje in nummertje 18. Nummer 17 zat ondersteboven in het ei en kon dus niet bij de luchtcel. Ik heb na 24 uur toen het gaatje maar niet veranderde, een beetje schaal weggepeuterd en het vlies een beetje opengetrokken. Vanochtend om 11:45 uur duwde hij zich naar buiten.
    Het is niet aan te raden dat thuis – zonder deskundige – ook te doen, doe ik er maar als waarschuwing bij, want je kunt zo’n kuiken op die manier makkelijk vermoorden.

Comments are closed.