Wat we deze week hebben gedaan

Culled chicken being prepared
Ik wil er wel iets van opsteken

De kip is dus uit haar lijden verlost. Het arme dier bleek wel degelijk een beetje door Bleu te zijn beschadigd en daarom voel ik me schuldig en zo’n verblinde moeder die denkt dat haar kinderen (=Bleu) nooit iets verkeerd doen.
Stom, maar te laat. Ik heb deze keer mijn blik niet afgewend toen Het Moment daar was.

Stairs before
Afgebrokkelde zijkant van de trap

Ik vroeg aan buurman F. advies aangaande het beton van de trap, ook al omdat hij graag ?¬Æn vaak iedereen tot gek wordens toe ongevraagd van advies dient. Hij reageerde zoals ik hoopte: “ik doe het wel ff morgen”.
Hoera! Ik heb hem meteen mijn laatste hoeveelheid girolles overhandigd. Ik kan namelijk veel beter zoeken dan hij en dat, terwijl hij hier al zijn hele leven woont.

Hidden nest
Illegale kippenhandel

Zo goed kan ik nou ook weer niet zoeken, want ik begreep al niet waarom ze zo weinig legden: stiekem elders natuurlijk. Hoewel ik vrees dat ze nu alweer verkast zijn, want meer is er vandaag niet bijgekomen, nadat ik twee had laten liggen. Snotverpielekes.

Took two courgettes for green pumpkins
Ballenoogst

Ik zag ze voor pompoenen aan, maar neen, het zijn nu veel te laat geoogste keiharde courgettes. Vorig jaar dezelfde grap. Ik hou er wel mooie zaden aan over waarmee ik volgend jaar weer precies hetzelfde kan uithalen.

Pears, gift from the neighbour
Van de buren peren gekregen en perziken (niet op de foto)
Preserving jars
En ze in potten gepropt

Hele zondag bezig geweest met schillen, ontpitten, blancheren, inmaken. Waarom kunnen die twee plaatjes niet verkleind naast elkaar? WordPress vertikt het.

Me and my safety vest
Eekhoornkleurig haar

Ik heb mijn haar geverfd en lijk volgens vriendin P op een eekhoorn in plaats van het beoogde blondje. Daarom moet ik nu de hele dag voor de zekerheid een veiligheidshesje aan, omdat het jachtseizoen vandaag is geopend.

Dead phaesant

Tenslotte heb ik vriendin P geholpen met het plukken van de twee fazanthennen, die haar zoon vanochtend had geschoten en ‘s middags toen ze er niet was, bij haar op het aanrecht had gelegd. Of ze ze maar wilde schoonmaken was de zwijgende boodschap.
– Je hebt hem verwend, zei ik, maar dat ontkende ze. Toen hij even langskwam en ons zo lekker bezig zag, lachte hij een beetje al tevreden.
I rest my case.

2 thoughts on “Wat we deze week hebben gedaan”

  1. Ik hoorde al dat hij non-stop blaft. Wordt hij doof? Dat zie je wel eens bij dove honden, dat die voortdurend blaffen. Horen ze misschien stemmen.

    De buurhonden blaffen ook wel ‘s nachts. Kan hij daar gezellig bij, meeblaffen.

    Sterkte!

Comments are closed.