Au boulot!

Gu?©ret, parking centre hospitalier
Uitzicht op het kantoor van de werkgever in Gu?©ret

Ja, beste mensen, even snel een berichtje tussendoor: het is zover, ik heb mijn eerste Franse vergadering achter de rug, waar ik enorm moest opletten, omdat ik – ook in het Nederlands – altijd de neiging krijg weg te dromen, wat niet handig was, omdat er instructies werden uitgedeeld.
De vrouw van het personeel, 3 jonkies die in het kader van hun opleiding ook een vakantiebaantje hadden genomen en ik. Ik heb dus een baantje, voor wie het nog niet had gehoord. Het wachten is op mijn geboortebewijs, waarmee ik met nog wat andere papieren een immatriculation en een Carte Vitale kan krijgen, waardoor ik in het Franse systeem zit en een contract krijg.

Gu?©ret, la s?©curit?© sociale
Dienstverlening van de overheid zit altijd in hetzelfde soort gebouw, ook hier

Ik ben dus aangenomen als plaatsvervangende thuishulp hier in de omgeving van Dun le P. en toen ik gisteren van de markt kwam, waar ik weer eindeloos met bekenden en onbekenden had lopen beppen, waardoor ik mijn mobieltje niet had gehoord, riep buurman P vanuit zijn huis: je moet onmiddellijk ** (=mijn nieuwe werkgever) bellen, het is dringend!
Ok. ok, rustig blijven, buurman. wat kan er godsnaam aan de hand zijn?
Dat werd snel duidelijk, een andere plaatsvervanger voor vrijdag en zaterdag had afgezegd en of ik maar wilde overnemen. Waarom niet? Ik dacht nog even vakantie te kunnen vieren, dat is wel jammer. Ik heb nu een contract voor de twee komende dagen zonder in het systeem te zitten.

One day old quails
Onder de rode lamp

In de tussentijd zijn de kwartels geboren, 19 stuks, waarvan onze gehandicapte gisteren helaas is komen te overlijden wegens misvormd hoofd. Hij kon gewoon technisch niet eten, want de punten van zijn snaveldelen raakten elkaar niet. Ik vond het te ver gaan om hem met een pipetje te voeren, wat trouwens niet lukte, en hem dan na 6 weken de nek om te draaien.

Disabled quail chick
Kleintje is ook nog blind aan 1 oog

En ik vond van de week de eerste girolles. Hoe dat (=paddestoelenjacht) nu moet met mijn werk? En hoe kan ik nou de Tour met buurman P kijken als ik moet werken?
Die vindt dat wel jammer, maar tegelijkertijd ook geweldig dat ik hier werk heb en om de feestvreugde te vergroten, heeft de vrouw van de werkschema’s mij ingedeeld als plaatsvervanger van de hulp van buurman: ga ik daar in augustus de vloer dweilen en boodschappen doen. Is dat lollig of niet?

The first girolle
De allereerste

Oh, niet vergeten vrij te vragen op 15 ao?ªt.

Maandag zal ik verslag doen van mijn eerste werkdag.

5 thoughts on “Au boulot!”

  1. De kwartels worden uiteindelijk opgegeten. Zielig, h?®?

    Ik ben nu mijn adresjes op mijn mobieltje aan het intikken, want hier barst het van de kleine gehuchtjes en weggetjes. Gelukkig ken ik de omgeving tamelijk goed, ik moet in de richting van Saint S?©bastien, waar we veel zijn geweest toen we daar nog paardreden, ik ken al die gekke dorpjes.

  2. Ik begrijp het ook niet, mijn ID of paspoort lijkt me voldoende bewijs. Hoewel dat natuurlijk gepikt kan zijn. Geen zin om je te verzetten. Doe het maar gewoon.

    Ik heb een halve dag achter de rug en ben kapot en zwaar vertederd door al die bijzondere types die ik heb ontmoet. Een vrouwtje van 94 was zo intens schattig in mijn ogen, dat ik er geen afscheid van kon nemen. Ze begon vrolijk haar magnetronmaaltijd op te smikkelen, die ik in godsnaam maar had opgepiept. Morgen ga ik weer naar haar toe met een stuk clafoutis, heb ik haar beloofd..

  3. Je bent ongetwijfeld de beste hulp die ze zich kunnen wensen.

Comments are closed.