That’s it

Engeland, Oxford

We liggen in onze bedjes aan het eind van deze straat op 2 minuten lopen van de bus naar Londen. Doodmoe, maar tevreden. We hebben zo’n beetje alle hoogtepunten gezien, inclusief een klein beetje Ashmolean, een museum met een werkelijk fantastische collectie. Elke ontwerper of schilder zou daar een dag moeten doorbrengen, wat een geweldige kunstwerken, sieraden, vormen en motieven!

Engeland, Oxford
Castle Mill Stream, een teleurstellende sloot rivier

Morgen schrijf ik wel hoe deze dag was en waarom we niet het hele museum konden bekijken. Nu doen we het licht uit, want we moeten vroeg op.

2 thoughts on “That’s it”

  1. Het museum is het allereerste universiteitsmuseum ter wereld en is de tweede helft van de 17e eeuw gebouwd, dus het zal er nog wel een tijdje staan.
    Kijk maar eens bij http://www.ashmolean.org/collections/ . Wij hebben vooral de (klassieke) oudheid bekeken, met beschilderde potten, vazen etc. Vooral die in de vorm van dieren waren zo schitterend, zo ontroerend mooi gestileerd en ook geestig om te zien. En dan enorme hoeveelheden tekst op tabletten, waarvan het grootste gedeelte (in de depots) nog niet vertaald is, vanwege de immense hoeveelheid.
    Prachtig en nog gratis toegang ook!

Comments are closed.